MELLesleg, te hogy bánsz a melleiddel?

0
828

A te tested, a te csípőd, a te melled, a te méhed, a te véred – figyelj rá! Tiszteld őt és a benne lakozó női lelkedet, szánj rá is időt, én-időt. Jó, ha foglalkozol a szépségével, a tisztaságával, igen jó engedni az épp aktuális divatnak is, de ami ennél is fontosabb, hogy belülről tápláld igaz értékekkel. Kun Csilla női jógaoktató írása.

„Újra itt a reggel, morcosan kelek fel, és tükörbe nézek…” Te hogyan folytatnád? Lefelé görbülő ajkakkal a tekinteted gyorsan a kényes pontokra helyezed, és már indul is a gondolathullám: bárcsak a csípőm, bárcsak a combon, bárcsak a mellem… És mire a végére értél, már csak egy halvány foltocska marad belőled. Hol vagy te? Talán a hirdetésben, ami új testet ígér neked, és hív, egyre csak hív, gyere változ(tat)ni, mert boldog leszel? Mielőtt bármilyen kúrának, testátalakításnak veted alá magad és természetesen hű társalkodódat, (jobb esetben kölcsönös a kommunikáció, és nem csupán a nőgyógyászaton hallod, hogy igen, még az is van, méhed, petefészked) a testedet, egy pillanatra lassíts le, és kérdezz: miért, miért van erre szükségem?

Ahhoz, hogy magabiztos, önfeledt nőként tudd élni az életedet, egyfajta tudatos női életmódra van szükség.

Ismerd meg a testedet, figyeld a testérzeteket, vedd észre a jelzéseket, amelyeket folyamatosan küld feléd, járj rendszeresen nőgyógyászati vizsgálatokra. Kezdd a melleddel, nőiséged e csodálatos szimbólumával. Az egészségtudatos nő életéhez hozzátartozik a mell egészségével való foglalkozás.

A mell egészségét szolgáló gyakorlatokat ugyanolyan rendszerességgel kellene végezni, mint más higiéniai tevékenységet. Foglalkozz melleddel, gondolj rá szeretettel, elfogadással, masszírozd őket rendszeresen. Nagyon jó, ha figyelsz a testtartásodra is, hátragördítve a vállakat a mellkas illetve a mell területét büszkén kiemelheted, szabad utat hagyva a légzésnek és az érzelmeknek. Szabadíts ki a melleidet a melltartó fogságából, ők is lélegezni szeretnének. A melltartót nem tartom a női egészséget szolgáló kiegészítőnek, hiszen ha energetikai szempontból nézzük, olyan, mintha ketté vágtuk volna a testünket, ezáltal blokkok keletkezhetnek, leszorítva, bezárva tartja melleinket. A melltartó viselése gátolhatja a természetes mellszövet növekedését is, ennek következtében a mellek előbb ereszkednek meg. Ha semmiképp sem oldható meg a „melltartómentesség”, amint hazaérsz, dobd le magadról, illetve mindenképp természetes anyagból készült és merevítő nélküli melltartót viselj!

Tölts minél több időt melltartó nélkül, szabadíts fel melleidet testileg-lelkileg, és végezz rendszeresen olyan gyakorlatokat, amelyek serkentik a mell vérkeringését és a nyirokkeringést is.

A női jóga gyakorlatai segítik a melleid feszességének és egészségének megőrzését. Természetesen nem csupán a jóga gyakorlatai felelnek meg ilyen célokra, a lényeg, hogy végezzünk erősítő gyakorlatokat, illetve a gyakorlás szerves része legyen a nyújtás is.

Ezek a gyakorlatok növelik a mellizmok erejét és a kötőszövet rugalmasságát, valamint élénkítik a vér- és nyirokkeringést a törzs felső részén. A mellek megereszkedését nem a mellizmok állapota határozza meg, hanem a kötőszövet gyengesége vagy erőssége, de a gyakorlatok elvégzése után érezhető a feszesség. Jó azt is tudni, hogy a mell méretét a gyakorlatok nem befolyásolják.

Építs be néhány szót a mindennapjaidba: szeretgetés, simítgatás, mozgás. Ugye tudod, hogy bármely testrészed elhanyagolása idővel figyelmet követel?

Mellesleg, érezd jól magad!

Kun Csilla

1082391_10152325753379691_7959208343319861791_o

MEGOSZTÁS

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ